Σκόπελος - Ξενοδοχείο Αφροδίτη στη Σκόπελο, στον Πάνορμο

Σκόπελος

Η Σκόπελος βρίσκεται γεωγραφικά ανάμεσα στη Σκιάθο και την Αλόννησο και ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων. Γνωστή ως το μπλε και πράσινο νησί, το μεγαλύτερο κομμάτι της Σκοπέλου καλύπτεται απο πυκνά πευκοδάση, ελαιώνες και άλλα οπωροφόρα δέντρα. Υπέροχες παραλίες και γραφικά χωριουδάκια συμπληρώνουν το πανέμορφο τοπίο της Σκοπέλου.

Αν και έγινε γνωστή παγκοσμίως όταν σκηνές από την ταινία Mamma Mia γυρίστηκαν εκεί, το νησί συγκεντρώνει λιγότερο κόσμο απο τη γειτονική Σκιάθο και διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα του. Προκειται επομένως για ένα ιδανικό νησί για ξεκούραση, αλλά και για ένα μέρος με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερη τοπική κουζίνα. Η Χώρα και η Γλώσσα είναι οι κυριότερες πόλεις του νησιού, δύο παραδοσιακοί νησιώτικοι οικισμοί με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική. Οι πιο γνωστές παραλίες του νησιού είναι ο Πάνορμος, ο Στάφυλος, ο Αγνώντας, η Μηλιά, η Καστάνη και ο Έλιος.

Η πρόσβαση στην Σκόπελο είναι εύκολη με καράβι από τον Βόλο και τον Άγιο Κωνσταντίνο, ή από τα γειτονικά νησιά του συμπλέγματος των Σποράδων.Ενημέρωση για Covid-19:

Διαβάστε για την πολιτική μας και τις ενέργειες σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζουμε κατά του COVID-19.

Διαβάστε περισσότερα εδώ